Обавештења 2018/2019

17.09.2019.

Излет ученика шестог разреда

Излет ученика шестог разреда, реализован је 24. 05. 2019.

Дестинација: Београд – Бранковина – Ваљево ( Муселимов конак )– Струганик ( родна кућа Живојина Мишића) – Београд

На излет је пошло 55 ученика и одељењске старешине.

Бранковина – село пуно историје

Ретко које село у Србији, као Бранковина код Ваљева може да се подичи богатом историјом и знаменитим личностима. У овом селу рођени су и почивају слави Ненадовићи и српска песникиња Десанка Максимовић.

Муселимов конак је најстарија зграда сачувана у Ваљеву. Настала је крајем 18. века за потребе Муселима , турског управника ваљевске нахије. Из његовог подрума изведени су на губилиште Илија Бирчанин и Алекса Ненадовић 1804. године.

Струганик је насеље у Србији у општини Мионица у Колубарском округу. У селу је смештен спомен- музеј, родна кућа војводе Живојина Мишића, споменик од великог значаја.

 

Анђа Поповић


 

 

 

02.07.2019

Вуковац и Ученик генерације за школску 2018/2019

Лука Радовановић, ученик 8/1, освајач 2. места на републичком такмичењу из географије школске 2018/2019.

Број награда које је Лука освојио за протекле четири године је велик, о томе сведочи и број од 610 поена које је сакупио у конкуренцији за ученика генерације. Такмичио се из историје, географије, физике, хемије, биологије и похађао наставу у Центру за таленте из физике, где је такође био успешан. Није имао конкуренцију у проглашавању за ученика генерације. Надамо се да ће Лука наставити свој поход ка победи и да ће једнога дана са поносом говорити о школи у којој је стекао, врло успешна такмичарска искуства.

 

02.07.2019

Тара Радовић

Тара Радовић, ученица 7/3, освојила је 1. место на републичком такмичењу из биологије за 7. разред, школске 2018/19. И ранијих година је била веома успешна на такмичењима из овог предмета. Школске 2016/17. је освојила 1. место на општинском и окружном такмичењу, а 2017/18. 1. место на општинском и 3. место на окружном.

Ове године јој нови правилник није био наклоњен па је остала без пласмана на општинском и окружном, са правом учествовања на републичком такмичењу. Њена вера у себе, у своје знање, упорност и предан рад, дали су овакав резултат, уз помоћ наставнице Весне Богдановић.

 

02.07.2019

Садња цвећа у школи

У сарадњи са фирмом „Сан“ ученици одељења II3 и II4, њихови учитељи, директор школе и наставници физичког васпитања учествовали су у садњи цвећа у школском дворишту.

Овом акцијом доприносимо улепшавању наше околине, негујемо сарадњу и другарство.

 

28.06.2019

Наши ученици на фестивалу науке „Наук није баук“ у Нишу

Ученици наше школе су ове године били присутни на фестивалу науке, који се одржао на Електронском факултету у Нишу. Наставница хемије Јелена Муцић и наставница историје Весна Костић су заједно за ученицима осмислиле представу „Вештичја завера из прикрајка вреба, науком се против ње борити треба“ и на конкурсу су изабрани да је представе у току оба дана трајања фестивала, 25. и 26. маја 2019.

На овој манифестацији су били представници основних и средњих школа из наше земље и окружења, као и факултети и друге научно-образовне установе.

Наши ученици су имали прилике да се упознају са најновијим научним достигнућима, виде експерименте и проналаске, али и да обиђу Ниш и да се друже са домаћинима, вршњацима код којих су и одсели.

Учествовали су Сташа Шуваковић 8/2, Миа Дедагић 7/1, Матија Бурић 7/3, Лена Богдановић 7/3, Анастасија Лукић 7/3, Ива Шеровић 7/2, Милица Видојевић 7/2, Ана Анџић 8/4.

Наши ученици су интервјуисани за локалне медије, па су и на тај начин успешно представили школу. Представу су извели заједно са вршњацима из ОШ „Младост“, који су такође учествовали у осмишљавању представе. Побрали су велике симпатије на фестивалу науке и добили похвале за свој рад.

Честитамо на великом успеху!

 

17.06.2019

Завршни испит 2018/2019

Решења тестова

СРПСКИ ЈЕЗИК – упутство за оцењивање и решења

КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – упутство за оцењивање и решења

МАТЕМАТИКА – упутство за оцењивање и решења

Х И Т Н О

Допуна упутства за тест из математике

  • U petom zadatku u ključu, umesto „Tri tačna odgovora – 1 bod.“ treba da stoji „Tri tačna odgovora – 0,5 bodova.“
  • Због адаптације задатака за штампу на Брајево писмо дошло је до неслагања верзија и решења. Стога Вам шаљемо исправку решења за задатке 7, 10. и 17.
  • 7. задатак Уштедеће 480 динара. Пример коректног поступка: 0,4 * 1200 = 480
  • 10. задатак д) 1026
  • 17. задатак Најмањи такав број је 135, а навећи је 975.
  • У 5. задатку уколико ученик није написао ознаку за степен, а уписао је тачну вредност, признати као тачан одговор.
  • При прегледању задатка 12. треба признати и одговоре у којима је ученик записао број у неком другом облику, као што је већ и наведено у Општим упутствима, тачка 13.

13.06.2019

Посета Великом Градишту

Од 17. до 19.маја 2019. године ученици наше школе су били учесници пројекта ,,Упознај мој град – Велико Градиште“. Троје ученика 1/3 разреда је са учитељицом посетило град и уживало у бројним активностима. Били су смештени у породицама вршњака школе организатора. Организатор пројекта је ОШ „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта уз подршку Министарства просвете и Завода за унепређивање образовања и васпитања. У пријекту учествује 14 школа из Србије, а из Београда само наша. Ученици су упознали: твђаву Рам, село Пожежено и старе занате у том месту (воскара, метлара) као и домаћинство које се бави узгојем печурака. Пловидба Дунавом је била испуњена бројним ликовним радионицама до Голубачке тврђаве, а шетња обалом Себрног језера и посета оближњем рибњаку завршила је трећи дан пројекта. Ученици домаћини су приредили опроштајну забаву својим гостима.

 

 

 

11.06.2019

„Читалачка значка“ у нашој школи

Традиционална манифестација „Читалачка значка“, одржана је у библиотеци школе 03. 04 и 05.  јуна 2019. године. Током целе школске године наши школарци били су веома активни, ажурни, мотивисани и радознали поводом учешћа у овој манифестацији. Рекордан број учесника потврђује пословице које кажу: “Књига је наш најбољи пријатељ“ и „Знање је највеће имање“.

Часове у библиотеци одржала Драгана Калинић, професор српског језика и књижевности из Библиотеке града Београда и Милена Станојевић, професор разредне наставе. Надамо се да ће похвале и награде које ће ученици добити, додатно мотивисати и охрабрити све ученике да и у наредном периоду буду још успешнији, вреднији и богатији за нова сазнања као и да сачувају и оплемењују своју љубав према књизи и читању.

Изложба најлепших свесака Читалачке значке је у библиотеци школе и траје до 14. 06. 2019. године.

   


 

08.06.2019

Наши ученици на конкурсу посвећеном културном наслеђу Србије

Ученици 6. и 7. разреда наше школе су ове године учествовали на конкурсу „Култура на дар“, у категорији јуниора за кратке филмове о истакнутим личностима из наше историје и културе, као и о местима која су везана за нашу културну традицију. Наши ђаци су били веома активни и учествовали су са неколико радова. Ушли су међу првих десет и по оценама жирија, као и по оценама публике (http://kulturanadar.dar.org.rs/novosti/izabrani-najbolji-radovi-seste-sezone-kulture-na-dar/).

Ученица 7/1 Миа Дедагић, је учествовала са филмом „Зашто нам је Сава важан“ (http://kulturanadar.dar.org.rs/knd6/knd6-film/zasto-nam-je-sava-vazan-beograd/).

Ученици 6/2 Иван Хусановић, Ксенија Митровић и Анђела Наранчић су направили филм о Вуку Стефановићу Караџићу, а у изради су имали помоћ и својих другара из 6/2 Дуње Гајић, Луке Жудића и Сергеја Стаменковића (http://kulturanadar.dar.org.rs/knd6/knd6-film/vuk-karadzic-beograd/).

Ученици Ена Томић 6/2 и Василије Пипер 6/2 направили су филм „Храм Светог Саве“ (http://kulturanadar.dar.org.rs/knd6/knd6-film/hram-svetog-save-beograd/), док су Ена Томић и Анђела Наранчић урадиле и филм о цару Душану (http://kulturanadar.dar.org.rs/knd6/knd6-film/car-dusan-beograd/).

Сви аутори филмови су награђени. Ученици су са наставницом историје Весном Костић и осталим другарима присуствовали свечаном уручивању награда, која је била на Коларцу, 8. јуна 2019. Честитамо!

 


 

18.05.2019

„Паметне степенице“ красе и нашу школу

Најчешће правописне грешке и њихови правилно написани облици нашли су се на степеницама наше школе.
Идеја је да се на креативан начин ђацима олакша учење правописа.

 

„Veoma koristan poklon, koji će i narednim generacijama služiti da se na lak, interesantan i zabavan način prisete osnovnih pravila pravopisa. Zahvaljujem se Roma company na inicijativi i nadam se da će i ostale škole iskoristiti ovaj primer saradnje da svojim učenicima olakšaju školovanje“, izjavio je Slobodan Marinković, direktor OŠ Jovan Dučić.

 


 

14.05.2019

Турнир техничке школе 2018/2019 у малом фудбалу

Традиционални турнир средње Техничке школе Нови Београд, у малом фудбалу за матуранте основних школа, на коме наша школа учествује сваке године, одржан је 10. 05. 2019. године.
Наша екипа је убедљиво побеђивала своје противнике и освојила I место!
У првој утакмици побеђена је ОШ „Лаза Костић“ 6:1, у другој ОШ „Краљ Александар“ 9:0 и у финалу ОШ „Марко Орешковић“ 5:1.
Наш тим чинили су: Димитриос Констандудис, Лука Стојановић, Димитрије Табаковић, Владимир Недељковић, Немања Милетић, голмани Никола Чукурановић, Новак Николић и наставник Давид Рађеновић.

 


06.05.2019.

Међународни дан девојака у ИКТ-у

Дан девојака у ИКТ-у (Girls in ICT Day) је успостављен под окриљем Међународне уније за телекомуникације, на предлог Републике Србије, 2010. године. Овај дан обележава се у целом свету сваког четвртог четвртка у априлу. Ове године одржан је 25. априла у Палати Србија под слоганом „Ширимо хоризонте, мењамо ставове“ (Expand horizons, change attitudes) са циљем да се девојчицама приближе занимања у области информационих и телекомуникационих технологија.
Ученице седмог и осмог разреда наше школе присуствовале су предавањима, панелима и креативним радионицама заједно са још триста ученица из дванаест школа широм Србије. Конференцију су свечано отвориле председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић и државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић. Ученицама су се такоће обратиле успешне инжењерке, програмерке, изумитељке и менаџерке из ИКТ сектора, као и инфлуенсерке и гејмерке, али и уметнице које су са ученицама поделиле своја искуства из ИТ света и примену дигиталних технологија у својим занимањима.


 

23.04.2019.

23.04.
СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Душа

Зашто плачеш, драга, сву ноћ и дан цео?
Изгубљена срећа још је увек срећа!
И тај јад у души што те на њу сећа,
То је један њезин заостали део.

Не дај мутној сузи на суморно око:
Срећа никад не мре,ни онда кад мине.
Тај ехо ког једва чујеш из даљине,
То још она збори у теби дубоко.

У самотне ноћи,кад жалосно шуме
Реке пуне звезда,горе пуне сена…
До слуха та песма не допире њена,
Но душа је слути,чује и разуме…

Јован Дучић „Песме“


 


 

21.04.2019

Наша школа у СТЕМ активностима

Наша школа ове године учествује у више СТЕМ активности (енгл. STEM – Science, Technology, Engineering, Math). Наставници хемије и историје Јелена Муцић и Весна Костић су почетком године учествовали на годишњој СТЕМ конференцији, упознали се са могућностима које ова мрежа нуди и потом се, са својим ђацима, придружили међународним акцијама које се ове године одвијају широм Европе.

Пројекат SySTEM2020 (http://elementarium.cpn.rs/u-centru/system2020-ucenje-van-ucionica/) je фокусиран на учење ван школских учионица. Наша школа је на мапи активности заступљена са пројектом „Вештичја завера из прикрајка вреба, науком се против ње, борити треба“. У овом пројекту старији основци подучавају млађе о наукама, тј. предметима који их чекају од петог разреда. Старији основци су у виду драмског приказа и својих кратких филмова приказали млађима шта се то све проучава на часовима историје и хемије, али и других наставних предмета.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1HE_nvcF6S-Krlk2D3MdJ5lfijALgybHN&ll=44.821328511921315%2C20.62090397076713&z=10

Час је 11. априла 2019. изведен и у ОШ „Младост“, затим на фестивалу науке 18. априла 2019. у Дечјем културном центру, а позван је и на фестивал науке који се одржава у мају ове године на Електронском факултету у Нишу.

На SySTEM2020 мапи активности се налази и јавни час ученика седмог разреда који је одржан 15. априла 2019. у нашој школи. Час „Зашто кажеш историја, а мислиш на хемију?“ је час на коме је одржано „суђење“ оптуженима за пожар у Лондону 1666. године. Ученици су били представници различитих слојева друштва, од којих су неки били окривљени да су изазвали пожар. На суђењу су их бранили форензичари, тј. млади хемичари који су са научне стране доказивали њихову кривицу тј. невиност.

 

STEM Discovery week 2019. http://eu.cpn.rs/stem-discovery-week/

СТЕМ недеља откривања 2019. је међународна иницијатива која позива све институције и школе из Европе и света да обележе аспекте образовања из области различитих наука. Наша школа се придружила овој иницијативи са јавним часом „Ми радимо на памет“ у којој су хемичари, тј. ученици 7. и 8. разреда кроз игру показивали ученицима 3. разреда огледе из хемије. Наш час се налази и на мапи активности недеље откривања 2019. Час, чији су аутори Јелена Муцић, наставник хемије и учитељице Бранислава Ђого и Ана Маравић, добитник је 2. награде на такмичењу учитеља Београда, а наставница Јелена Муцић ће га представити, као пример добре праксе и на Априлским данима у оквиру семинара за хемичаре на Хемијском факултету 22. априла 2019.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1HE_nvcF6S-Krlk2D3MdJ5lfijALgybHN&ll=44.76384825682622%2C20.430321999999933&z=12


 

19.04.2019.

Годишња скупштина Друштва школских библиотекара Србије

У среду 16. априла 2019. године у нашој школи одржана је годишња скупштина Друштва школских библиотекара Србије

 

 

18.04.2019.

Посета Научно технолошком парку на Звездари

У уторак 15. априла, на позив председнице владе Републике Србије Ане Брнабић, неколико најбољих ученика петог и шестог разреда основне школе „Јован Дучић“ су,  са директором школе Слободаном Маринковићем и наставницом Катарином Андонов, били у посети Научно технолошком парку на Звездари. Посета је обухватала упознавање са садржајем Научно-технолошког парка, као и предавање о иновативним пројектима тимова који чине НТП.


 

15.04.2019.

РАДИОНИЦА И ДРУЖЕЊЕ ПРВАКА СА ПИСЦЕМ СНЕЖАНОМ ЈЕШИЋ

11.04.2019.
Атријум наше школе широм је отворио врата драгим гостима Снежани и Зорану Јешић, брачном и родитељском пару, ауторима књиге:

„Кратке приче за вежбање читања с разумевањем“. Наши прваци заједно са својим учитељима активно су учествовали,мотивисани причом маштали и са пуно енергије и чара дали свој допринос.

Књига је намењена деци која уче да читају.

После сваке приче, деци се пружа могућност да се креативно изразе,проналазе, истражују,маштају да креирају мале драмске приказе јачајући самопоуздање, мотивацију и љубав према књизи.

Аутори књиге су подстакли ученике да на лак и једноставан начин читају, препричавају, разумеју и инспиришу.

Књига кратких прича помаже, користи, мотивише даје добар ослонац не само ученицима већ и учитељима у свом свакодневном раду као и родитељима у утемељењу навика свакодневног читања.

Хвала драгим ауторима на дивном дружењу, радујемо се новом сусрету!

Милена Станојевић,проф.

 

 

10.04.2019

Концерт у Београдској филхармонији

Ученици другог разреда и њихови учитељи су у оквиру циклуса концерата за децу посетили Београдску филхармонију.

На репертоару је било дело „Вештица и маестро“, чији је аутор диригент Хауард Грифитс, а музику је компоновао Фабијан Кунцли.

Уживали су у узбудљивој музичкој причи и упознали бројне музичке инструменте.

Леп пролећни дан у повратку до наше школе употпунили су шетњом преко Бранковог моста.

 

 


10.04.2019

СТИХОВИМА ПЕСНИКА ЈОВАНА ДУЧИЋА ОБЕЛЕЖЕН „МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ“

Поводом међународног Дана дечје књиге, дружење основаца и књижевна радионица одржана је у Основној школи“20. октобар“ Нови Београд.

Изузетне ученице одељења VII-1, наше школе, активно су учествовале, представљале своју школу и надахнутим стиховима Јована Дучића обележиле поетски дан.

Рад на припреми и реализацији оствариле професорке Славица Бркић Миловановић и Милена Станојевић.


08.04.2019

РЕКРЕАТИВНА БИЦИКЛИСТИЧКА ВОЖЊА

Актив наставника физичког и здравственог васпитања је 06.04.2019. организовао рекреативну бициклистичку вожњу за ученике и наставнике наше школе. Скуп учесника је био у 10:30h испред главног улаза школе, а вожњу смо започели у 11h од споменика „Вечна ватра“ у парку Ушће, где су се нашој акцији прикључили и чланови БК „Црвена звезда“. У паузама код културно-историјских и природних знаменитости, учесницима су се обраћали наставници и објашњавали значај, симболику и занимљивости свих садржаја које смо обишли. У складу са датумом, на крају вожње, обишли смо и споменик пилотима браниоцима Београда, који су се храбро супроставили надмоћнијем непријатељу 6.априла 1941. године.

  

 

 

 

 

08.04.2019

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ
КОШАРКА – ДЕВОЈЧИЦЕ V/VI РАЗРЕД

26.03.2019. године одржано је општинско такмичење у ОШ „20. Октобар“. Наша екипа стигла је до полуфинала и освојила пласман III/IV место.

 

 

08.04.2019

Обележили смо 76 година од смрти Јована Дучића

У недељу 7. априла по шести пут смо уприличили окупљање код бисте Јована Дучића на Калемегдану, како би се обележила 76. годишњица од смрти великог српског песника и првог амбасадора Краљевине Југославије.

Председник Удружења Требињаца Жарко Ј. Ратковић у својој беседи је истакао да Требињци у Београду и ове године су имали част да се окупе крај бисте великог песника, дипломате, академика и још већег патриоте.

Окупљенима се потом обратио, ,, највећи живи српски песник” Матија Бећковић, који је подсетио на чињеницу да се ни до данас не зна кад је Дучић рођен, али се зна зашто је рођен.

„Наша школа са поносом носи име великог песника и дипломате Јована Дучића. Својим залагањем и успесима ученици се труде да на најбољи начин наставе пут великог визионара“, рекао је директор школе Слободан Маринковић.

 

 

 

04.04.2019

Списак уџбеника за школску 2019/2020 школску годину

Списак можете видети и преузети овде

 


 

02.04.2019

СПОРТСКА ГИМНАСТИКА – РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

Велики успех нашој школи, као и ранијих година у различитим спортовима, донела је ученица Милица Шуваковић VIII-2.

У овој школској години, након I места на Градском такмичењу, I места на Међуокружном такмичењу, освојила је и III место на Републичком школском такмичењу у спортској гимнастици, одржаном 27.03.2019. год. у Новом Саду.

 


25.03.2019

У здравом телу, здрав дух
(СПОРТСКЕ РАДИОНИЦЕ)

Поводом већ познатих радионица са драгим предшколцима, претходних дана забележили смо низ дружења, музичко-ритмичких игара и спортских активности.

Нама драги гости били су предшколци из вртића „Жан Жак“ у музичко-ритмичкој радионици, затим предшколци из вртића „Зека“, „Чуперак“, „Весна“ и „Пчелица“, који су уживали у спортским активностима. Као и увек, спортску подршку пружили су тренери школице спорта „Бамбини“, учитељи првих разреда, боравка и библиотека школе.

 

СВЕЧАНА ПРИРЕДБА И ПРЕДСТАВЉАЊЕ ШКОЛЕ
биће одржано у среду 27. марта 2019. године у 18 часова.
Дођите да словима променимо свет!

 

25.03.2019

РАСПОРЕД ЧАСОВА ТРЕЋЕ НЕДЕЉЕ НАДОКНАДЕ ОД 25.3.2019. ДО 29.3.2019. ГОДИНЕ

час Прва смена Друга смена
1. 800 –  845 1300 –  1345
одмор 845 –850 1345 –1350
2. 850 –935 1350 –1435
одмор 935 –955 1435 –1455
3. 955– 1110 1455– 1610
одмор 1110-1115 1610-1615
4. 1115– 1200 1615– 1700
одмор 1200-1205 1700-1705
5. 1205 – 1250 1705 – 1750
одмор 1250 – 1255 1750 – 1755
6. 1255 – 1340 1755 – 1840

* ТРЕЋЕ  НЕДЕЉЕ НАДОКНАЂУЈЕ СЕ ТРЕЋИ  ЧАС -30 МИНУТА

 

 

 

18.03.2019

КОШАРКА – ДЕВОЈЧИЦЕ – ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

Почело је општинско такмичење у кошарци и за девојчице VII-VIII разред. Тим наше школе представљају: Лена Богдановић VII-3, Лена Јакшић VIII-2, Тијана Сретеновић VIII-4, Миа Мијаиловић VII-2, Милица Шуваковић VIII-2, Ана Јовичић VIII-4, Јана Стиховић VIII-4, Николина Косанић VIII-4 и наставник Давид Рађеновић.

 

15.03.2019

РАСПОРЕД ЧАСОВА ДРУГЕ НЕДЕЉЕ НАДОКНАДЕ ОД 18.3.2019. ДО 22.3.2019. ГОДИНЕ

час Прва смена Друга смена
1. 800 –  845 1300 –  1345
одмор 845 –850 1345 –1350
2. 850 –1005 1350 –1505
одмор 1005 –1025 1505 –1525
3. 1025– 1110 1525– 1610
одмор 1110-1115 1610-1615
4. 1115– 1200 1615– 1700
одмор 1200-1205 1700-1705
5. 1205 – 1250 1705 – 1750
одмор 1250 – 1255 1750 – 1755
6. 1255 – 1340 1755 – 1840

* ДРУГЕ НЕДЕЉЕ НАДОКНАЂУЈЕ СЕ ДРУГИ ЧАС – 30 МИНУТА

 

12.03.2019

Значајан успех наших ученика у 52. “Читалачкој значки“ Новог Београда

На завршној свечаности доделе 52. манифестације „Читалачке значка“ Новог Београда (за претходну школску годину) у Општини „Нови Београд“ уручене су похвалнице ученицима, библиотекарима и наставницима, а награђеним ученицима додељене су књиге.

Председник општине је том приликом рекао да је поносан на све ђаке, који су и ове године најбољи.

ЧЕСТИТАМО свим награђеним и похваљеним ученицима наше школе, наставницима и свима који су учествовали или дали свој допринос афирмацији читања и читалачке културе.

 

Библиотекар, Милена Станојевић

 

 

12.03.2019

Огроман успех Тијане Сретеновић на ЕТА U14 турниру у Паризу

Погледај видео

 

 

 

11.03.2019

СПОРТСКА ГИМНАСТИКА – МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ

Наша ученица, Милица Шуваковић VIII-2, првопласирана на Градском такмичењу у спортској гимнастици, наступала је 08.03.2019. на Међуокружном такмичењу у Шапцу у пратњи наставника Давида Рађрновића и освојила је I место и пролаз на Републичко такмичење.


Милица Шуваковић I место

 

11.03.2019

КОШАРКА – ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

Почело је општинско такмичење у кошарци. Прво је наступила секција дечака VII-VIII разред у саставу: Вук Гојковић VIII-4, Огњен Пирињак VIII-3, Алекса Граховац VIII-1, Милош Вујовић VIII-1, Бранислав Гавриловић Фатсеас VIII-1, Михајло Сибиновић VIII-3, Стефан Скочајић VIII-4, Алекса Сајић VIII-1, Лука Бутулија VIII-3 и наставник Давид Рађеновић.

 

 

08.03.2019

ПЛАН НАДОКНАДЕ ЧАСОВА

          Овим путем Вас обавештавамо да план надокнаде изгубљених часова због епидемије грипа по клизном распореду  изгледа следеће:

         Прве недеље од  11. до 15. марта надокнађује се први час тако што се настава продужава за 30 минута.

         Друге недеље се продужава други час за 30 минута  и тако све док се не надокнади шести час шесте недеље од 15. до 19 априла.

         Надајући се даљој успешној сарадњи, срдачно Вас поздрављамo.

РАСПОРЕД ЧАСОВА ПРВЕ НЕДЕЉЕ НАДОКНАДЕ ОД 11.3.2019. ДО 15.3.2019. ГОДИНЕ

 

час Прва смена Друга смена
1. 800 –  915 1300 –  1415
одмор 915 –920 1415 –1420
2. 920 –1005 1420 –1505
одмор 1005 –1025 1505 –1525
3. 1025– 1110 1525– 1610
одмор 1110-1115 1610-1615
4. 1115– 1200 1615– 1700
одмор 1200-1205 1700-1705
5. 1205 – 1250 1705 – 1750
одмор 1250 – 1255 1750 – 1755
6. 1255 – 1340 1755 – 1840

* ПРВЕ НЕДЕЉЕ НАДОКНАЂУЈЕ СЕ ПРВИ ЧАС -30 МИНУТА

Директор
Слободан Маринковић

 

08.03.2019

Цвет за моју маму

У сусрет празнику 8.март,у нашој школи у четвртак 7.03.2019. одржана је још једна у низу радионица за наше предшколце из вртића“Весна“и предшколце из вртића“Жан Жак“.
Заједничким ангажманом у ликовној радионици створена је чаролија љубави,пажње,емоција,радости,маште, уз рад на тему;“ Цвет за моју маму“ кроз стварање , дружење и прелепу атмосферу.

Инспирацију и подршку у раду пружили су учитељи првих разреда,боравак и библиотека наше школе.

Следећи сусрет будућих првака биће 18. и 19.марта 2019. када ћемо организовати сусрет у спортској радионици.

Свим мамама и дамама срећан празник 8.март!

 

 

07.03.2019

Спортска гимнастика

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ
На градском такмичењу из физичког васпитања – спортска гимнастика, одржаном 01.03.2019. године и ове године наша школа је освајила висок пласман.

Ученица Милица Шуваковић, у пратњи наставника Давида Рађеновића, у великој конкуренцији старијих пионирки на нивоу Београда, освојила је I место и пласирала се на међуокружно такмичење у Шапцу.


I место Милица Шуваковић

 

 

16.02.2019

Решење о продужењу распуста

 

14.02.2019

Препорука Владе да се распуст продужи

Београд, 14. фебруар 2019.

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници препоруку свим јединицама локалне самоуправе да се распуст у основним и средњим школама продужи и следеће недеље, односно да се настава не одржава од 18. до 24. фебруара.

Влада је ову препоруку, која предвиђа да први радни дан за основне и средње школе буде 25. фебруар, донела због смањења ризика и изложености ђака вирусу грипа.

11.02.2019

Светосавски концерт

У уторак 22.1.2019.године у Дечјем културном центру у Београду одржан је Светосавски концерт ,,Појте и утројте“. Учествовало је шест хорова основних школа из Београда и хор ,, Чаролија „.

Међу њима и хор наше школе под руководством наставнице музичке културе Славице Богић. Учествовали су познати извођачи: Леонтина Вукомановић,Јелена Томашевић, Тијана Дапчевић, Ивана Петерс, Злата Нуманагић, Лазар Дубровац и други.

Поносни смо на ученике хорске извођаче и чланове хора који су својим учешћем представили школу у најмузикалнијем светлу.

 

 

07.02.2019

Прослава Светог Саве

У нашој  школи и ове године традиционално је, пригодном академијом  и сечењем славског колача уз присуство свештеника, обележена школска слава Свети Сава. Домаћин славе био је родитељ Бранко Радовановић.

Програм је употпунило изузетно певање ученика школског хора под руководством наставника музичке културе Славице Богић.

Свечаној академији  присуствовао је велики број родитеља, чланови потомака ратника      ,, Војвода Степа Степановић“ , чланови Школског одбора, председник Савета родитеља, наши драги пензионери  и добротвори школе.

 

 

31.01.2019

„ЗИМСКА ЧАРОЛИЈА“ СЕ НАСТАВЉА…..

24.јануар 2019.

У правом зимском амбијенту и данима богатим зимским пахуљама, наши омиљени гости и увек драга лица били су предшколци из вртића „Весна“, заједно са својим васпитачима.

Својим присуством, радом, осмесима и радошћу су нас очарали, а сарадњом показали да су веома заинтересовани, мотивисани и спремни за школске одговоре.

Као и увек учитељи и васпитачи били су важан део ове наше приче која се звала “Чаролија омиљених јунака“.
Радови са омиљеним јунацима завршени су у најлепшој радној атмосфери а утисци, које носимо биће део успомена које заједно стварамо!!

НАШЕ СЛЕДЕЋЕ ДРУЖЕЊЕ И ЧАРОЛИЈУ настављамо током фебруара 2019.

Сви који желе да буду део нашег тима, увек су нам добродошли!

 

 

31.01.2019

Резултати Светосавског конкурса „Зашто ми је Сава важан“ у категорији – кратак филм и презентација

 

1. место

 

2 место

 

3 место

  • Анђела Наранчић, Наталија Здравковић, Ксенија Митровић, Дуња Гајић, Вук Жарковић 6/2

https://www.jovanducic.edu.rs/wp-content/uploads/2019/02/03/20190131_sveti_sava_01.mp4

 

  • Василије Пипер, Матија Тврдишић 6/2

https://www.jovanducic.edu.rs/wp-content/uploads/2019/02/03/20190131_sveti_sava_02.mp4

 

  • Иван Хусановић, Сергеј Стаменковић 6/2

Сви учесници конкурса су похваљени а награђени су добили и пригодне књиге. Честитамо!  

https://www.jovanducic.edu.rs/wp-content/uploads/2019/02/03/20190131_sveti_sava_03.mp4

 

31.01.2019

ОБАВЕШТЕЊЕ О НОВОЈ ПРОЦЕДУРИ УПИСА
У ПРВИ РАЗРЕД

Обавештавамо родитеље будућих првака да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедити нови софтвер који ће се користити при упису у први разред, почев од школске 2019/20.г. Путем тог софтвера, у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу и Министарством унутрашњих послова биће обезбеђено да се документа попут Извода из матичне књиге рођених и доказа о пријави пребивалишта за ученике прибављју електронским путем, у складу са Законом о електронској управи.

Родитељи више неће бити у обавези да школи, приликом уписа ученика, достављају поменута документа у папирној форми, већ ће имати могућност да поднесу захтев да школа у њихово име наведена документа прибави електронским путем. Родитељи, тј. законски заступници, наведена документа могу и даље по свом избору да достављају школи у папирној форми.

Пуштање у рад овог софтвера планирано је за крај фебруара 2019.г.

За све информације можете се обратити секретару школе.
Телефони: 011/ 2142537; 011/3018702

Управа Школе

 

 

30.01.2019

ДВЕСТА ГОДИНА ОД ИЗДАВАЊА „РЈЕЧНИКА“ ВУКА СТЕФАНОВИЋА КАРАЏИЋА

Прочитај извештај

 

 

11.01.2019

ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШЕ УЧЕНИЦЕ

Српска тенисерка Тијана Сретеновић освојила је титулу на ETA U14 турниру RWB Christmas Cup 2019 у Москви, једном од најјачих европских турнира. Браво Тијана!

У финалу је Тијана Сретеновић одличном игром савладала Рускињу Елену Приданкину, 8. носитељку, 7-5 6-1.

Током читавог меча Тијана је била у вођству, а током меча користила је своју разноврсност да стекне предност у кључним тренуцима – Тијана подједнако добро игра и офанзивни и дефанзивни тенис, и брзо прелази из одбране у напад!

Ове године се први пут догодило да у женском финалу није играла ниједна од 3 прве носитељке, а такође, занимљиво је да је свих 6 пута победник у конкуренцији дечака био Рус!

Финалног дана турниру су присуствовали Шамил Тарпишчев, председник Руске тениске федерације, потпредседници Владимир Лазарев и Алексеј Саливаненко, и председник савета тренера РТФ Генадиј Жуков.

Браво Тијана!

 

28.12.2018

„ПЕСНИЧКИ СУСРЕТ“

У нашој школи децембарски дани одишу празницима, радошћу и сусретима који инспиришу.
Драги нам гости 25.12.2018. били су књиженици,поете,ствараоци:
Сања Радојковић, писац поезије за најмлађе,члан Удружења писаца „Поета“, добитник више значајних признања и награда.

Раде Ђерговић, писац хумора и сатире, пружа допринос развоју дечјег стваралаштва ,добитник је бројних награда у Србији.

На заједничком сусрету,у свечаној сали школе,представили су нам своја књижевна дела;

„Школо моја пређи на другога“Раде Ђерговић,духовито и мисаоно издање нове сатиричне књиге. Писац веома оптимистично и смело преноси своје унутрашње осећање радости и задовољства као и да нам измамиосмех и сјај у очима.Овај пут млађи и старији разреди уживали су у спонтаности,искрености,суптилности и богатству маште уметничког нивоа.

„Радосна читанка игре и говора“ Сања Радојковић, књига која својим лепим стиховима и римама ненаметљиво усмерава ка педагошким вредностима ученика.
Сањине песме говоре о природним појавама,Новој години,занимањима итд, буде емоционални доживљај и духовну радозналост.

Хвала драгим књижевницима и радујемо се новом сусрету.

 

СРЕЋНИ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ,
ПУНО ЗДРАВЉА, ЉУБАВИ И ПРОЧИТАНИХ КЊИГА !

Библиотека О.Ш.“Јован Дучић“

      

 


27.12.2018

 

 

27.12.2018

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ОДБОЈКА
ДЕВОЈЧИЦЕ VII-VIII РАЗРЕД

Општинско такмичење у одбојци за девојчице VII-VIII разред одржано је 20. и 25.12.2018. у ОШ „20. Октобар“. У конкуренцији 22 школе и 17 пријављених, екипа наше школе освојила је III место!

Тим наше школе: Лена Јакшић VIII-2, Тамара Ранић VIII-2, Луна Станковић VIII-2, Марија Поповић VIII-3, Милица Игњатић VII-1, Миа Мијаиловић VII-2, Емилија Кокић VII-2 и Тара Шипетић VII-2.

наставник Давид Рађеновић.

 


 

21.12.2018

„ЗИМСКА ЧАРОЛИЈА“ У НАШОЈ ШКОЛИ

18.12.2018.

Заједничким дружењем, песмом и маштовитим ликовним креацијама започеле су традиционалне радионице за предшколце.

Наши гости на првој стваралачкој радионици,пуној маште,новог упознавања,радости и дружења били су будући прваци из вртића“Зека“.

Ликовни изазов за све учеснике, овај пут су биле : „Новогодишње честитке , украси и заставице“.
Иначе, у раду су учествовали заједничким трудом, како предшколци тако и наши прваци, васпитачи и учитељи. Резултат који смо остварили били су прелепо завршени радови, радост на лицима наших другара, као и утисци који осликавају тренутке незаборавног дружења.

Радујемо се следећој чаролији, коју очекујемо током јануара 2019.
Сви који желе да буду део нашег тима, биће добродошли!

СВИМА СРЕЋНА И УСПЕШНА НОВА 2019. ГОДИНА

      

 


12.12.2018

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо родитеље да ће се у среду 12. 12. 2018. године од 18:00 до 19:00,  у свечаној сали школе, одржати предавање о НАРКОМАНИЈИ.

Предавање ће реализовати предавачи из МУП-а РС.

 

 

26.11.2018

РУКОМЕТ – ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ V/VI РАЗРЕД


22.11.2018

РУКОМЕТ – ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ДЕЧАЦИ VII/VIII РАЗРЕД

Општинско такмичење у рукомету за дечаке VII/VIII разред одржано је 14.11.2018. у хали „Агримес“ на Бежанијској коси у организацији наставника физичког васпитања са наше општине.
Тим наше школе у пратњи наставника Давида Рађеновића освојио је пласман од IV до VII места.


 

22.11.2018

РУКОМЕТ – ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ДЕЧАЦИ V/VI РАЗРЕД

Општинско такмичење у рукомету за дечаке V/VI разред одржано је 22.11.2018. у хали „Агримес“ на Бежанијској коси у организацији наставника физичког васпитања са наше општине.

Тим наше школе у пратњи наставника Давида Рађеновића освојио је II место!

Састав: Михајло Василић, Лука Ђокић, Сергеј Стаменковић, Растко Дабовић, Вук Жарковић, Андреја Крстић, Лука Радовановић, Марко Вујовић и голмани Лука Паскуљ, Никола Шуша.


 

22.11.2018

20.10.2018. Обележен Дан јабуке на часу физичког васпитања


 

07.11.2018.

Извештаји са спортских активности и манифестација


06.11.2018.

 

5.11.2018.

 

29.10.2018.

Позив ученицима и родитељима

да гласају за еко пројекат одељенске заједнице II3 наше школе.

Потребно је да се прво региструјете на сајт:
https://neprljajnemasizgovor.rs

А затим да гласате за ЕкоДучиће:
https://neprljajnemasizgovor.rs/ekodučići

Гласање траје до 04.11. у поноћ, а новчана награда у износу од 2500 евра припашће школи победника.

Хвала!


29.10.2018

ОБЕЛЕЖАВАМО У НАШОЈ ШКОЛИ…

 

СТО ГОДИНА ОД ПОБЕДЕ У ВЕЛИКОМ РАТУ

Ове 1918. године навршава се 100 година од победе Антанте над чланицама Централних сила у Првом светском рату. Србија је била савезник Антанте и успела је да, уз велике и надљудске жртве, ослободи све своје крајеве. Наша дужност је да не заборавимо жртве наших предака. У склопу обележавања стогодишњице од краја Првог светског рата, ученици и наставници наше школе учествују у више манифестација. Ђаци уз подршку наставника учествују на приредбама и концертима које се у нашем граду организују тим поводом, али и у нашој школи. На часовима историје писали су есеје и правили филмове о својим прецима, а 31. 10. 2018. биће одржан тематски дан „Први светски ратˮ. Тог дана ће на свим часовима један део бити посвећен личностима и догађајима из Великог рата, из угла наставних предмета који ученици буду имали тог дана.

 

 


25.10.2018

Донација

Дана 24.10.2018.године наша школа је добила донацију у виду 5 комплета рачунара у којима је уграђен програм „Linux“ од стране овлашћених представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Наставник Душан Беленцан је прошао посебан програм за едукацију у научно истраживачком центру „Петница“ у Ваљеву од 20 до 22. 10.2018.године.

Директор школе Слободан Маринковић је потписао уговор са „Ротари клубом – Нови Београд“ као донаторима ових рачунара.

Хвала им у име наших ученика

 

 

17.10.2018

Спортски дан

У среду, 10. октобра 2018. године у нашој школи за све ученике нижих разреда одржан је Спортски дан у организацији школице спорта Бамбини. Ученици су уживали у различитим играма прилагођеним њиховом узрасту. Сваки разред је имао посебну игру и такмичила су се одељења међусобно.
За све ученике првог разреда организоване су штафетне игре са прескакањем, котрљањем, провлачењем и трчањем. Деца су се радовала и уживала у спортском надметању. Њихови годину дана старији другови су се такмичили у малом фудбалу и у трчању. Дечаци трећег разреда су играли рукомет, а девојчице одбојку, док су четвртаци уживали у прескакању препрека, фудбалу и трчању.

Пријатно сунчано време погодовало је организацији спортских игара као и општем утиску овог спортског дана.
На лицима деце био је осмех, срећа и задовољство за сваки освојени поен или победу у трчању. Двориште наше школе дисало је срећом, задовољством и орио се смех као и спортско навијање.

Директор школе као и учитељи наше школе мисле да би овакав вид активности чешће требало организовати из више разлога, на срећу и задовољство ученика и у корист њиховог здравља.

У здравом телу-здрав дух!

 

 

 

17.10.2018

ЈЕСЕЊИ КАРНЕВАЛ

И ове године, као и претходних година, 26. септембра, одржан је сада већ традиционални Јесењи карневал. Учесници карневала су сви ученици нижих разреда. Смисао и циљ карневала је да сви ученици покажу и прикажу шта су припремили за овај догађај.
Поздравни говор одржао је директор школе Слободан Маринковић и тиме је карневал отворен.

Ученици сва четири одељења првог разреда наступили су први у заједничкој тачки. Њихов наступ је улепшан костимима направљеним од јесењег лишћа различитих боја. Двориштем школе орила се песма и игра на задовољство присутних родитеља, који су бодрили своју децу. Публика је уживала и певала заједно са нама.

Наступ другог разреда започео је веселом певачко-играчком тачком. Свако одељење трећег разреда је имало своју тачку и веома лепе костиме и шешире, што је допринело успешности овог карневала. Ученици четвртог разреда су одиграли једну занимљиву тачку уз пратњу оркестра.

Карневал је протекао у веома пријатној атмосфери, на опште задовољство ученика, учитеља и родитеља. Завршницу карневала обележила је заједничка песма и плес свих учесника, а прваци су кредом украшавали двориште наше школе.

Организација оваквих догађаја доприноси лепоти дружења, креативности ученика и сви овакву манифестацију памтимо као круну свог уметничког рада. Деца кроз песму, плес и игру стасавају у боље и успешније људе јер је таква врста активности њима блиска и веома драга.

 

Водитељ карневала,
Мирјана Стојковић-Кужет

 

 

 

03.09.2018

 

Свечани пријем првака биће одржан у понедељак 3. септембра 2018. године у 18:00 часова.

ЖЕЛИМО ВАМ СРЕЋНУ И УСПЕШНУ НОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ

ДОБРОДОШЛИ ДРАГИ ПРВАЦИ

 

 

 

20.08.2018

ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ 2018/2019.ГОДИНЕ

OРГAНИЗAЦИJA ВAСПИТНO–OБРAЗOВНOГ РAДA
за школску 2018/2019. годину

Школска година почиње у понедељак 3. септембра 2018. године. Шкoлa ћe рaдити у смeнaмa кoje ћe сe мeњaти нeдeљнo:

I СМEНA ЦРВЕНА: I/4 II/3,4 III/1,2,3 IV/2,3

II СМEНA ПЛАВА: I/1,2,3 II/1,2 III/4 IV/1

Ученици од петог до осмог разреда иду само пре подне.

Првe нeдeљe oвe шкoлскe гoдинe 3.септембра 2018. године смeнe пoчињу сa рaдoм пo слeдeћeм рaспoрeду:

плава смена у 800 чaсoвa

црвена смена у 1315 чaсoвa

OРГAНИЗAЦИJA РAДНOГ ДAНA У ШКOЛИ

 

час Прва смена Друга смена
1. 800 –  845 1315 – 1400
2. 850 –935 1405 – 1450
3. 955– 1040 1510– 1555
4. 1045– 1130 1600– 1645
5. 1135 – 1220 1650 – 1735
6. 1225 – 1310 1740 – 1825

 

ПРЕПОДНЕВНА СМЕНА
750 – улaзaк учeникa у шкoлску згрaду
800 – пoчeтaк нaстaвe
ПОПОДНЕВНА СМЕНА
1310 – улaзaк учeникa у шкoлску згрaду
1315 – пoчeтaк нaстaвe